OORSPRONG

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies

Spirit of the drum

Een Abenake legende : ''de geschiedenis van de trommel"Er wordt gezegd dat wanneer Tunkashila (grootvader hemel) een plek gaf voor alle geesten die er wonen, om deel te nemen aan de bewoonbaarheid van Moeder Aarde, een geluid werd gehoord, een harde explosie in de verte. Terwijl Tunkashila het hoorde, bleef het geluid steeds meer komen totdat het uiteindelijk recht voor de Schepper stond : "Wie ben jij ?" vroeg de Schepper. "Ik ben de Geest van de drum" was het antwoord. Ik kwam je vragen om me toe te staan om mee te doen aan deze prachtige dingen. "Hoe gaat hij meedoen ?", vroeg de Schepper. "Ik wil graag het zingen van mensen begeleiden. Als ik vanuit het hart gezongen word, ga ik zingen alsof het de hartslag van Moeder Aarde is. Op deze manier zal alle creatie in harmonie zingen". Tunkashila stemde in met de petitie en vanaf dan ging de drum gepaard met de stemmen van mensen. 

Over alle oorsprongsvolken van de wereld is de drum het middelpunt van alle liedjes.Het is de katalysator voor de geest van liederen, om op te staan met de Schepper, zodat de liederen gebeden worden. Ten alle tijden brengt de drum geluid, integriteit, respect, enthousiasme, plechtigheid, kracht, moed en vervulling van liedjes. Het draait allemaal om de hartslag van Moeder Aarde die goedkeuring geeft aan diegene die erin wonen.De Adelaar omarmt dat medicijn, brengt zijn boodschap naar de Schepper. Dit is hoe het leven van mensen verandert.